В Одесі затримали агента спецслужб РФ, який планував теракти в місті (Відео)

Служба безпеки України в Одесі провела спецоперацію, в результаті якої був затриманий агент російської військової розвідки. Зловмисник планував серію терористичних атак у місті та області, повідомляє пресслужба СБУ.

Депутат з Івано-Франківської області шість років ховався в Польщі після смертельної ДТП (Відео)

Російського агента “взяли на гарячому” — в момент, коли він вербував виконавців для задуманих терактів. Сам зловмисник — іноземець, який періодично відвідував Одесу. Його російські куратори, які дислокуються на території невизнаного Придністров’я, дали йому завдання по дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Одеській області шляхом проведення диверсій та терористичних актів. Таким чином російська військова розвідка хотіла заявити про нібито наявність в області “проросійського підпілля” та “сил опору київському режиму”.

У грудні 2021 року терорист влаштував підпал автомобіля ЗСУ, а також осквернення пам’ятника загиблим українським військовим. Надалі він намітив вибухи в офісах волонтерських та патріотичних організацій, а також продовжував би виводити з ладу техніку ЗСУ.

Наразі слідчі СБУ повідомили агенту про підозру за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

 

 

Нагадаємо, раніше в Запоріжжі винесли вирок члену терористичного угруповання “ДНР”, який ще у 2019 році планував знищити один з міських православних храмів.

Коментарі