Українців в анексованому Криму закликають саботувати мобілізацію, яку оголосила росія

За участь у війні проти України в лавах армії РФ жителі тимчасово окупованого Криму будуть притягнуті до відповідальності. Про це 22 вересня заявила постійна представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева.

Росіяни відбирають документи у мобілізованих з Донецької та Луганської областей

“Ми розуміємо, що Російська Федерація буде намагатися призивати саме наших українських громадян, які проживають на окупованих територіях, включно з АРК та містом Севастополь. Тому ми закликаємо українських громадян саботувати мобілізацію, ухилятися від неї”, – наголосила Ташева.

Представниця президента нагадала, що за участь у війни проти України в лавах російської армії жителі окупованого Криму будуть притягнуті до відповідальності згідно з чинним українським законодавством.

“Ви маєте розуміти, що якщо потрапите на поле бою, швидше за все, ви будете вбиті чи поранені, станете інвалідами. Ми не хочемо такого для наших українських громадян”, – резюмувала Ташева.

“Bayraktar знищив їхню “вертушку” і вони почали тікати”, – морпіх розповів про звільнення Зміїного

Нагадаємо, 21 вересня з’явилося відеозвернення очільника росіїї Путіна, в якому він оголосив так звану “часткову мобілізацію”. До цього чиновники та військові запевняли, що до армії прийматимуть лише охочих. Разом з тим стало відомо, що після оголошення мобілізації, мешканцям Криму заборонили покидати півострів без дозволу військомату.

Коментарі