Мешканець Одеси передавав ворогу інформацію про ППО через російських “журналістів”

Кіберфахівці СБУ викрили в Одесі ще одного ворожого агента. Він збирав інформацію про місця дислокації підрозділів Збройних Сил України у південному регіоні та Києві.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, насамперед ворожий поплічник намагався виявити локації центрів управління та системи протиповітряної оборони українських військ. Отримані відомості передавав через «зв’язкового». Ним виявився завербований фсб представник прокремлівського інформагентства «Бел.ru», яке знаходиться у Білгородській області Росії.

В Одесі СБУ затримала російського шпигуна: шукав позиції ЗСУ

Для комунікації і передачі закритих відомостей використовували заздалегідь відпрацьований анонімний Телеграм-канал. Отримані відомості ворог планував застосувати для підготовки прицільних ракетних ударів по українських військових об’єктах.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився місцевий житель, якого фсб залучила до негласного співробітництва після повномасштабного вторгнення. «Пропозицію» щодо співпраці з окупантами він отримав через заборонені соцмережі, де неодноразово висловлювався на підтримку збройної агресії проти України.

Під час обшуків вдома у зловмисника вилучили мобільні телефони, з яких він контактував з російською спецслужбою. Також у його помешканні виявили заборонену в Україні комуністичну символіку і пропагандистські матеріали на підтримку комуністичної партії РФ.

Фігуранта взяли під варту. Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення і можливої додаткової кваліфікації його злочинів.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі