У Нацгвардії показали, як ремонтують взяті на Харківщині трофеї (Фото)

Національна гвардія України на південно-східному напрямку активно озброюється коштом залишених російськими окупантами трофеїв. Велика частина захопленої російської техніки успішно вводиться в дію ремонтниками.

Про це розповіла пресслужба 5-ї Слобожанської бригади НГУ.

На Херсонщині ЗСУ рознесли будову з окупантами: десятки вбитих та поранених ворогів

Ремонтники відновлюють техніку в збірних пунктах пошкоджених машин (СППМ). Вони замасковані, змінюють місце дислокації, дозволяють провести поточний та середній ремонт техніки. Капітальний ремонт в таких умовах неможливий — але ремонтні підрозділи й так виконують значний обсяг робіт.

“Правда, 30 відсотків трофейної техніки потребують ремонту, який забирає час та чимало ресурсів. Буває, що ворог встигає замінувати техніку, зірвати гусениці, зламати двигун, блоки пуску-запуску, зняти спеціальне обладнання та акумулятори. Але у нас не існує поняття “мотлох”. Будь-який спеціальний болт, гайка спеціальні, гусениця, каток — це все наш ремонтний фонд, тому що запчастин не вистачає, зокрема на застарілу техніку. Ми забираємо екземпляри навіть з прямим попаданням в бойову машину. Ми ж розуміємо — пошкоджена вежа, пошкоджений корпус, але придатна ходова частина. Зрештою, зі знищеної техніки ми робимо макети, які використовуємо для занять з вогневої підготовки” — розповів полковник Олександр Богатирьов.

Офіцери бригади та ремонтники кажуть, що трофейна техніка, на жаль, не панацея. Паритету в технічному протистоянні з окупантами це не дає. Значно більше в армії сподіваються на техніку, яку постачатимуть Україні європейські союзники.

Коментарі