Замість Bayraktar: фонд Притули купив для України супутник

У ході проекту “Народний Bayraktar” українці зібрали понад 600 мільйонів гривень. Однак турецька компанія передала три безпілотники безкоштовно, тому кошти направили на іншу мету. Про це розповів голова благодійного фонду Сергій Прітула.

“Bayraktar знищив їхню “вертушку” і вони почали тікати”, – морпіх розповів про звільнення Зміїного

“Українці – ви космос. Ми купили супутник. Але це не просто один супутник. Він дає нам доступ до бази даних супутникових знімків сузір’я супутників компанії ICEYE. І цей доступ ми викупили більш як на рік”, – розповів волонтер.

За словами Сергія Притули, тепер українська армія отримуватиме супутникові знімки високої якості. Це допоможе з оперативним плануванням. Волонтер подякував міністру оборони Олексію Резникову, голові ГУР Кирилу Буданову та бізнесмену з космічної галузі Максу Полякову, а також всім українцям, які фінансували проект.

“Я не знаю таких випадків в історії, коли народ від старого до малого скинувся грошима і купив для своєї держави супутник. Українці – ви сила”, – заявив Сергій Прітула.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі