Дитячий фестивальний оркестр KharkivMusicFest

Унікальний склад Дитячого фестивального оркестру KharkivMusicFest виступить у рамках фестивалю 11 червня. До обдарованих дітей Харкова віком від 10 до 18 років, які відомі любителям класичної музики першої столиці як Дитячий симфонічний оркестр KharkivMusicFest, приєднаються юні таланти з усієї України.

Солістка вечора Христина Михайличенко – 15-річна піаністка з Києва. Попри свій юний вік, Христина має цікаву географію виступів. Вона грала концерти в Нью-Йорку, у Вашингтоні у Світовому банку, виступала на провідних сценах і в музичних академіях Брюсселя, Парижа, Антверпена, Відня, Брюгге, Стамбула, містах Німеччини та Нідерландів, у залах Національних філармоній України. Христина тричі входила в ТОП-10 дітей, за версією WoMo – яскравих підлітків року, досягнення яких отримали визнання (2015-2017 роки). На концерті в Харкові піаністка виконає Фортепіанний концерт №23 Ля мажор Вольфганга Амадея Моцарта, який вже третє століття вважається кращим серед 27 концертів Моцарта за дуже проникливу, чуттєву та глибоку другу частину твору.

Перше відділення буде присвячено музиці віденських класиків. Крім Концерту №23 Моцарта оркестр виконає увертюру “Егмонт” Людвіга ван Бетховена. У другому відділенні прозвучить музика романтиків. Серед них – Сергій Борткевич – композитор початку ХХ століття, життя якого було пов’язано і з Харковом і Віднем. У концерті прозвучать окремі п’єси з його сюїти “Тисяча і одна ніч”. На закінчення концерту любителі класики почують “Три слов’янських танці” Антоніна Дворжака.

За диригентським пультом цього вечора буде Віталій Алексейонок. Головний диригент оркестру Мюнхенського університету, лауреат конкурсу “MDR Conducting Competition 2018” він диригував такими колективами як оркестр Лейпцізького радіо, Веймарська державна капела, струнний оркестр Люцернського фестивалю, Філармонійний оркестр.

Коментарі