Опера “Вишиваний. Король України”

1 і 2 жовтня на сцені Харківського національного академічного театру опери та балету імені Лисенка/СХІД ОПЕРА відбудеться прем’єра опери “Вишиваний. Король України”, яку написала Алла Загайкевич на лібрето Сергія Жадана.

Постановниками вистави стали режисер з Івано-Франківська Ростислав Держипільський, диригент СХІД ОПЕРА Юрій Яковенко і головний хормейстер театру Олексій Черникин, хореографиня Ольга Семьошкіна та художниця Олеся Головач з Києва, а продюсером – Олександра Саєнко з Відня.

“Я переконаний, що цей твір стане не тільки новим етапом розвитку українського оперного мистецтва, а й впевнено увійде в європейський музичний простір, а потім – і у світовий”, – заявив керівник проекту від ХНАТОБу Ігор Тулузов.

В опері задіяли близько 200 артистів. Спеціально для вистави пошили понад 350 костюмів, створили триярусну “вертепну” конструкцію вагою в п’ять тонн. Загальна вартість постановки склала 17 мільйонів гривень, що робить її найдорожчою оперою в Україні. Придбати квитки можна тут kharkov.internet-bilet.ua/uk/event-scheme/53479/vishivaniy-korol-ukrayini.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі