Адміністрація метрополітену домовилася з представниками архітектурного бюро про установлення нових літер на станції “Київська”

Після поширення новини про тимчасову заміну літер на колійних стінах станції «Київська», представники архітектурної агенції «balbek bureau» взяли ініціативу зі зв’язку з адміністрацією метрополітену. Керівник агенції, Слава Балбек, особисто запропонував взятися за розробку макетів нових літер, виготовити пілотний зразок, який після затвердження адміністрацією буде використаний для виробництва керамічних літер.

Про це повідомлено у пресрелізі на офіційному сайті КП «Харківський метрополітен».

На цей час вже завершено виготовлення пілотного зразка напису в масштабі 1:1. Цей зразок виконаний в різних техніках та матеріалах, що дозволило художникам визначитися з остаточним виглядом. Нові літери були створені з урахуванням архівних фотоматеріалів та геометрії існуючого напису.

Усі витрати, пов’язані з розробкою, виготовленням та доставкою, повністю покривають благодійники. Найбільшу частину фінансування взяли на себе представники громадського сектору та соціально відповідального бізнесу.

Дерусифікація метрополітену в Харкові: змінено напис на станції “Київська” (Фото)

Виготовлені нові літери передадуть працівникам метрополітену для подальшого монтажу на колійних стінах станції.

На цей момент проєкт перебуває на етапі виготовлення літер із кераміки та незабаром буде завершений.

Втілення проєкту стало можливим після налагодження зв’язку між громадською організацією та представниками адміністрації метрополітену.

Нагадаємо, що з метою дотримання законодавства України, була проведена дерусифікація написів на колійних стінах станції «Київська», що викликало дискусії у суспільстві. Наразі на станції діє тимчасове візуальне рішення. Через тимчасові незручності у комунікації з адміністрацією метрополітену про завершення пілотного зразка надпису було оголошено раніше, ніж про це дізнався прессекретар метрополітену Олексій Бітнер, який у своєму коментарі зазначив, що не має інформації про звернення представників архітектурного агенства з приводу літер на станції та їх заміни.

Коментарі