“Будував кар’єру” при окупантах: житель Балаклії звинувачується в колабораціонізмі

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 49-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 5, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Згідно з даними слідства, під час окупації м.Балаклія місцевий житель перейшов на бік ворога і став співпрацювати з представниками ЗС рф. Чоловік обійняв посаду “виконуючого обов’язки начальника Балаклійського відділу поліції Ізюмського району Управління внутрішніх справ тимчасової цивільної адміністрації Харківської області”.

В якості “глави” псевдоправоохоронного органу підозрюваний затверджував внутрішні документи, приймав на роботу нових співробітників і забезпечував матеріально-технічне забезпечення своїх підлеглих. Пізніше, чоловік був призначений “виконуючим обов’язки начальника Балаклійського територіального управління Ізюмської ВЦА Харківської області”, де він організовував роботу управління, формував кадровий резерв і забезпечував виконання планів робіт.

Селила росіян в покинуті будинки та роздавала пропагандистські газети: в Ізюмі викрили колаборантку

Після того як ЗСУ почали контрнаступ на Харківщині, колаборант спробував втекти в ЛНР, але був затриманий в місті Куп’янськ співробітниками ДБР.

Зараз чоловік перебуває під вартою, а його справу буде розглянуто в Київському районному суді міста Харкова.

Якщо його визнають винним, йому загрожує позбавлення волі на строк від 12 до 15 років, позбавлення права обіймати посади або займатися діяльністю на строк від 10 до 15 років і конфіскація майна або без такої.

Коментарі