Де в Харкові зробити 3D-знімки зубів, розповіла стоматолог Олена Логвинова

У Харкові скористатися послугами дентального томографа можна у Стоматологічній поліклініці №7. На даний момент це єдиний стоматологічний медзаклад, де роблять 3D-знімки зубів.

Про це в інтерв’ю виданню Status Quo розповіла головний лікар стоматполіклініки №7 Олена Логвинова.

«3D-томограф дає можливість подивитися туди, куди не може зазирнути людське око.Ти відкриваєш монітор, ти розглядаєш зуб чи зуби. Якщо це верхня щелепа, ти бачиш усі пазухи, гайморові, ти відразу конектишся з ЛОРом і дивишся – кіста, складне видалення, нескладне, а раптом ти видалиш й отримаєш ускладнення. Нижня щелепа – зуби мудрості, нижньощелепні канали. А підготовка під імплантацію – ти подивився, виміряв товщину кісток, відстань між зубами, спроєктував… це клас! Вища діагностика для максимально безпечного та повного лікування пацієнта», – зазначає Логвинова.

У лікарні ми живемо, допомагаємо, ділимося теплом та світлом – головлікар стоматполіклініки №7 Олена Логвинова про перший рік повномасштабної війни

Вона додає, що у її планах також запровадити у поліклініці технологію CAD/CAM. «Якщо говорити просто, це такий собі мінізаводик, коли відсканував ротову порожнину, змоделював, а фрезерний верстат на штучному інтелекті виготовив коронку або протез», – резюмує головлікар.

Коментарі