Договір на ремонт дороги на Харківщині розірвали через порушення законодавства

Суд скасував договір на ремонт дороги в Харківській області за програмою Президента Зеленського. Розірвання договору стало наслідком участі підсанкційних підприємств у якості постачальників послуг.

Харківська облпрокуратура повідомила, що було прийняте рішення суду про розірвання договору на будівництво дороги. Конкретно йшлося про дорогу “Богодухів – Валки – Нова Водолага” з вартістю 103 млн гривень. Цей ремонт був запланований в рамках державної програми “Велике будівництво”, яка має на меті розширення якісної інфраструктури в Україні.

Викриття корупції: Керівництво та судді Верховного Суду отримували неправомірну вигоду

За даними прокуратури, в ході перевірки інформації на офіційному веб-порталі публічних закупівель “Прозоро” були виявлені порушення законодавства під час закупівлі послуг з поточного середнього ремонту цієї дороги держпідприємством.

Особливо, було встановлено, що державне підприємство уклало договір з ТОВ, до якого пізніше були застосовані персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) відповідно до рішення Ради національної безпеки та оборони України та указу Президента. Застосування санкцій призвело до порушення істотних умов договору, включаючи неможливість вчасного виконання умов та надання якісних послуг.

Крім того, виявлено, що постачання асфальтобетонної суміші для ремонту дороги та послуги випробувальної дорожньої лабораторії здійснюються підприємствами, на які також були накладені обмежувальні заходи (санкції) Радою національної безпеки та оборони.

Прокуратура подала позов до суду про розірвання договору, і господарський суд Харківської області задовольнив цей позов у повному обсязі.

Коментарі