Ексспівробітницю ХОВА підозрюють у службовій недбалості щодо ремонту будинку, пошкодженого російським обстрілом

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру експрацівниці ХОВА за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України).

За даними слідства, в грудні минулого року Департамент капітального будівництва ХОВА уклав договір з підприємством на капітальний ремонт багатоквартирного житлового будинку у селищі Золочів Богодухівського району. Цей будинок постраждав від російського обстрілу.

Проте директор ТОВ вирішив привласнити кошти з бюджету. Він забезпечив виконання робіт у значно менших обсягах, ніж передбачено у договорі. Після цього він представив замовнику підроблені акти, де вказана інформація, що не відповідала дійсності.

Харківська обласна військова адміністрація витратила ще два мільйони на піар

На той час співробітниця Департаменту капітального будівництва ХОВА була відповідальна за технічний нагляд за ремонтом цього об’єкта. Вона мала доступ до проєктної та кошторисної документації, але не припинила роботи підрядника, не повідомила замовника та органи державного архітектурно-будівельного контролю про невідповідність виконаних робіт. Жінка особисто завірила акти приймання робіт із завищеними обсягами, використовуючи власну печатку.

Внаслідок цієї службової недбалості заподіяно значну шкоду, оціненою на суму майже 200 тисяч гривень.

Досудове розслідування проводиться Службою внутрішньої безпеки Відділу протидії корупції ГУНП в Харківській області за оперативною підтримкою працівників Управління Служби безпеки України в Харківській області.

Коментарі