Харківщина готується до опалювального сезону в посиленому режимі

Харківська область готується до опалювального сезону в посиленому режимі, через високу імовірність ворожих обстрілів.

Про стан підготовок повідомили на офіційному сайті Харківської обласної військової адміністрації за підсумком апаратної наради 26 вересня.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов наказав перевіряти графіки виконання робіт на підстанціях та мережах НЕК “Укренерго”.

“Щоденно маємо перевіряти відповідність графіків виконання робіт на підстанціях та мережах НЕК «Укренерго», адже це питання перебуває на контролі Офісу Президента. Окрім того, необхідно посилити роботу щодо обміну ламп розжарювання на нові енергоощадні через відділення «Укрпошти». Наразі ця урядова програма працює для юридичних осіб, тому важливо долучати до неї освітні та медичні заклади”, – зазначив Олег Синєгубов.

Центральний парк у Харкові скоротив години роботи

Перший заступник директора Департаменту ЖКГ та ПЕК Харківської ОВА Едуард Яровой повідомив про технічну готовність об’єктів критичної інфраструктури, що становить:

  • теплове господарство – 94,4%
  • водопровідно-каналізаційне – 95,1%
  • житловий фонд – 95,2%
  • соціальна сфера – 96,6%

“Робота з підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства області знаходиться на завершальному етапі. На випадок припинення електропостачання для безперебійного надання житлово-комунальних послуг споживачам підприємства забезпечено 585 генераторами”, – додав Едуард Яровой.

Крім того, він зазначив, що триває облаштування модульних котелень в Ізюмі, які працюватимуть замість зруйнованої центральної котельні міста.

Коментарі