Силовики вилучили у харків’янина понад 500 літрів сурогатного коньяку та горілки

Фігуранту загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Про це сьогодні повідомили в регіональній пресслужбі прокуратури. У Харкові на території одного з гаражних кооперативів силовики виявили незаконний цех з виробництва сурогатного алкоголю. Підозрювані змішували спиртовмісні суміші з водою, додавали ароматизатори та розливали “алкоголь” у пластикові пляшки місткістю 5 та 10 літрів. Продавали суміш під виглядом коньяку та горілки, покупців знаходили в інтернеті. Доставляли спиртне клієнтам за допомогою кур’єрської служби.

У Харківській області силовики виявили більше тонни контрафактного алкоголю

Під час обшуків оперативники вилучили 540 літрів сурогатного алкоголю, харчові добавки та виробниче обладнання. Проведена експертиза показала, що вилучене спиртне не відповідає вимогам ДСТУ.

Силовики вдруге прикрили цех, де виробляли смертельно небезпечну горілку

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 204 (“незаконне виготовлення, зберігання або транспортування з метою збуту підакцизних товарів”) КК України. Матеріали справи передали до суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше в Харкові співробітники прокуратури та поліції прикрили діяльність двох підпільних цехів, де члени однієї сім’ї виготовляли контрафактний алкоголь. За даними правоохоронців, 37-річна раніше судима жінка, її 43-річна сестра та 23-річний племінник орендували кілька гаражів на території Харкова та Чугуєва, в яких організували лабораторії з виготовлення підроблених спиртних напоїв.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі