Харківська поліція розкрила нелегальну аптеку, де продавалися нарковмісні препарати без рецепта (Фото)

У Харкові була розкрита нелегальна аптека, де продавалися нарковмісні ліки без рецептів за підробленими документами.

Про це повідомила пресслужба поліції Харківської області на офіційному каналі в Telegram.

Зловмисниками виявилися 37-річна жінка і 36-річний чоловік, які без будь-яких документів на здійснення господарської діяльності вирішили відкрити аптеку в Київському районі міста. Використовуючи підроблені документи та печатки, вони закупили нарковмісні ліки та почали їх реалізацію за готівковими та безготівковими розрахунками.

В аптеках України продають препарат від коронавірусу, якого не може бути у продажу

Нарковмісні ліки продавалися без пред’явлення рецепта лікаря, що суперечить чинному законодавству. В результаті санкціонованого обшуку в приміщенні аптеки поліцейські вилучили понад 700 таблеток та близько 550 ампул лікарських засобів, заповнені форми рецептурних бланків для виписування лікарських засобів та виробів медичного призначення, чорнові записи, печатки та штампи, а також грошові кошти та мобільні телефони.

Експерти виявили, що вилучені препарати містять наркотичний засіб кодеїн, а вилучені рецептурні форми заповнені 37-річною жінкою від імені лікаря, що говорить про пряме порушення законодавства в галузі медицини.

Поліція провела 20 обшуків у лікарнях та аптеках міста

Жінка та чоловік були затримані поліцією і їм були пред’явлені звинувачення за статтею Кримінального кодексу України про незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, а також про підробку документів, печаток, штампів та бланків, збут або використання підроблених документів, печаток, штампів. Жінці призначено запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а запобіжний захід щодо чоловіка поки що вирішується.

Коментарі