Вбивство в харківському СІЗО: двом співробітникам повідомили про підозру в халатності

Співробітники обласної прокуратури повідомили про підозру двом працівникам ГУ “Харківський слідчий ізолятор” за фактом службової недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки. Про це 9 серпня повідомили в пресслужбі прокуратури в Харківській області.

Харків’янина підозрюють у вимаганні у слідчого ДБР $20 тисяч

За даними слідства, молодший інспектор і старший по корпусу СІЗО порушили вимоги інструкції, згідно з якою засуджені та взяті під варту повинні знаходитися в різних камерах, а також не перевірили приміщення перед зміною.

Інцидент стався 5 грудня минулого року. Між чоловіком, якого в той момент засудили за скоєння грабежу, й ув’язненим, якого лише підозрювали в умисному вбивстві, сталася сутичка. Перший перебував у стані алкогольного сп’яніння та висловив неприязне ставлення до ув’язненого. В результаті останній завдав травми не сумісні з життям і чоловік помер.

Розслідування почали по ч. 2 ст. 367 (“службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки”) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від двох до п’яти років ув’язнення.

“Сходка” криміналу в харківському СІЗО: “наглядача” повідомили про підозру

Нагадаємо, раніше в харківському СІЗО викрили банду вимагачів. У неї входили чотири людини у віці від 24 до 31 року. Придумав схему 26-річний заарештований, до нього приєдналися ще двоє людей, які перебувають під слідством за розбій, вбивство та шахрайство. В поле зору зловмисників потрапляли люди, які перебували під слідством за поширення наркотиків. У арештантів вимагали платити внесок у так званий “общак”. Данину вибивали погрозами та побоями.

Коментарі