Місцевий житель допомагав окупантам поширювати антиукраїнські наративи в Харківській області

За даними слідства, під час окупації смт Шевченкове Куп’янського району чоловік обійняв псевдопосаду “головного спеціаліста сектору внутрішньої політики Шевченківського територіального управління ВЦА Куп’янського району Харківської області”.

Він надавав допомогу представникам держави-агресора в поширенні антиукраїнських наративів через газету “Харків Z” серед місцевих жителів.

У статтях газети заперечувалася збройна агресія РФ проти України, а окупанти були представлені як “визволителі”, а також поширювалися тези про “турботу” держави-агресора та готовність РФ надавати будь-яку допомогу населенню.

Присягнув на вірність РФ: жителя Харківщини відправили під суд

Окупанти призначили чоловіка відповідальним за збір інформації про місця для розміщення агітаційних матеріалів та виборчих комісій, а також підшукування приміщень для проведення “референдуму” про приєднання території до РФ.

Чоловік був затриманий і йому пред’явлено звинувачення в колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України). Запобіжний захід у вигляді утримання під вартою було обрано за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури.

Досудове розслідування проводить СБУ.

Коментарі