Присягнув на вірність РФ: мешканця Харківщини відправили під суд

Куп’янська окружна прокуратура направила до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області обвинувальний акт щодо 53-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності. 

Досудовим розслідуванням встановлено, що з березня минулого року чоловік добровільно пішов працювати у фейковий правоохоронний орган у Куп‘янську. Як повідомили у пресслужбі Харківської облпокуратури, колаборант присягнув на вірність державі-агресору та обійняв псевдопосаду «дільничного інспектора» у так званому «Управлении внутренних дел ВГА Харьковской области». 

ДБР повідомило про підозру колаборантці з окупаційної міліції Куп’янського району

Свої «обов‘язки» псевдоправоохоронець виконував до вересня, а потім переховувався від відповідальності у селі Нечволодівка Куп‘янського району. 16 січня 2023 року правоохоронці затримали його. Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої. 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі