На Харківщині до 10 років тюрми засуджено керівницю фіктивного “пенсійного фонду” окупантів

За матеріалами Служби безпеки України, колишня начальниця фіктивного “пенсійного фонду”, що діяв на території Харківської області під час окупації, була засуджена до 10 років позбавлення волі. Докази колаборації цієї жінки були виявлені під час розслідування, а заочний вирок був винесений у липні минулого року.

Про це повідомив речник СБУ у Харківській області Владислав Абдула.

Зоя Фінько, колишня керівниця фейкового “управління пенсійного фонду” під так званим “тимчасовим цивільним адмініструванням Харківської області”, працювала з окупантами та надавала їм доступ до особистих даних громадян. За інформацією СБУ, вона власноруч склала відповідну заяву гауляйтеру Харківської області Віталію Ганчеву, додавши до цієї заяви власну автобіографію, згоду на обробку персональних даних та інші документи.

На своїй “посаді” вона видавала “довідки-замінники” пенсійних посвідчень українським пенсіонерам, а також набирала співробітників для незаконних підрозділів цього фейкового “пенсійного фонду.”

Експрем’єр-міністр України підозрюється у веденні інформаційної війни проти України

Дані, що були надані зрадницею, могли бути використані окупантами для нав’язування їм російського громадянства, а також для фальсифікації результатів псевдореферендуму про приєднання до країни-агресора.

Попри призначений їй вирок, Фінько переховується на території рф, строк її відбуття покарання почне обчислюватися лише з моменту її фактичного затримання. Її майно було конфісковане, включаючи нерухомість та автомобіль.

Розкриття та розслідування злочинної діяльності проводили співробітники СБУ Харківської області під керівництвом обласної прокуратури.

Коментарі