У Харкові лікарня переплатила за апарати ШВЛ 400 тисяч гривень – ХАЦ

У Харкові поліція розслідує можливу розтрату при закупівлі апаратів штучної вентиляції легенів. Збитки бюджету оцінили у 400 тисяч гривень. Про це повідомили в “Харківському антикорупційному центрі”.

У Харкові з посади заступника мера звільнили фігуранта справи про розтрату

За даними ХАЦ, у березні 2020 року “швидка” уклала договір з фірмою “Білімед”. Згідно з документом, чотири апарати ШВЛ придбали за 2,5 мільйона гривень кожен. Однак силовики вважають, що в процесі закупівлі посадові особи приватної компанії могли вступити в змову з співробітниками лікарні швидкої та невідкладної допомоги.

Підставою для цієї думки став тендер дніпропетровських медиків. Там апарати штучної вентиляції легенів змогли придбати за 2,4 мільйона. Тому в поліції вважають, що харківська лікарня “розпиляла” 400 тисяч гривень. За даним фактом відкрили кримінальне провадження за статтями 191 (“розтрата або заволодіння майном”) і 364 (“зловживання службовим становищем”) КК України. Причому аналогічне порушення (ще на 100 тисяч гривень) виявили в Харківському перинатальному центрі.

Розтрата 130 тисяч при ремонті дитсадка: суд звільнив винуватця від покарання

Нагадаємо, раніше Харківський районний суд виніс вердикт у справі про розтрату понад 30 тонн зернових в сільськогосподарському ЗВО. За даними слідства, уродженець Донецької області працював комірником в Харківському національному технічному університеті сільського господарства імені Василенко. Він відповідав за залишки продукції і зерно. У березні 2017 року перевірка виявила нестачу 16,5 тонн пшениці і 14 тонн ячменю. Загальна сума завданих збитків склала майже 90 тисяч гривень. В ході розгляду чоловік визнав свою провину і уклав угоду з прокуратурою. За розтрату майна його засудили до штрафу в 850 гривень.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі