На Харківщині вживають заходи з профілактики сказу серед диких тварин

Державна надзвичайна протиепізоотична комісія, що діє при обласній військовій адміністрації Харківської області під керівництвом заступника начальника Євгена Іванова, обговорила питання стосовно запланованих протиепізоотичних заходів на території регіону.

За період з початку поточного року на території Харківської області було зафіксовано 52 випадки зараження свійських тварин сказом, що було передано від диких тварин.

З метою запобігання подальшому поширенню сказу серед диких тварин у районах Красноградського, Лозівського, Богодухівського, Харківського та Чугуївського районів була проведена кампанія з розкладанням приманок, які містили вакцину. Всього спеціалісти розповсюдили понад 287,500 таких приманок на площі 11,500 квадратних кілометрів. Заходи такого роду спрямовані на зменшення розповсюдження сказу.

На Лозівщині через сказ домашніх котів оголосили карантин

Бойові дії та обмеження, пов’язані з проведенням спеціального мисливського режиму під час воєнного стану, призвели до збільшення чисельності червоних лисиць на Харківщині. Оцінка показує, що їхнє число складає майже 3,900 голів, тоді як оптимальна популяція становить трохи понад 3,500 голів. Іншими словами, у деяких районах області чисельність червоних лисиць перевищує оптимальний рівень в 3-6 разів.

Коментарі