НАБУ зобов’язали внести відомості про злочинну змову керівництва КП “Харківські теплові мережі” в ЄРДР

На підставі скарги голови громадської організації “Нон-стоп”, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Лариса Задорожна зобов’язала НАБУ внести в єдину реєстрову базу даних організацій та фізичних осіб відомості про можливу злочинну змову керівництва КП “Харківські теплові мережі”, посадових осіб Харківської міської ради та ряду афілійованих фізичних та юридичних осіб.

Згідно з твердженням заявників, ця змова була спрямована на розкрадання бюджетних коштів та грошей, що виділяються за міжнародними та державними програмами для поліпшення, відновлення, ремонту та будівництва теплових мереж та систем міста Харкова.

ДБР запобігло корупційній схемі у сфері переведення військовослужбовців у тилові частини (Фото)

Розслідувачі, які подали заяву до НАБУ та скаргу до Вищого антикорупційного суду, стверджують, що махінації з тендерами здійснюються за вказівками ексчленів ОПЗЖ Вадима Столара та Ігоря Абрамовича та під керівництвом їхніх ставлеників у Харківській міськраді Сергія Кузьміна та Віталія Мірошника.

У скарзі, яку задовольнила слідчий суддя ВАКС, зазначено, що дії директора КП “ХТМ”, осіб з його оточення, посадових осіб Харківської міської ради та пов’язаних з ними комерційних осіб, мають ознаки привласнення та розтрати бюджетних коштів, міжнародних фінансових кредитів та допомоги, призначеної для ремонту та реконструкції теплових мереж Харкова; виведення коштів з КП “ХМР”, бюджету Харківської міської ради; укладення фіктивних угод, придбання послуг, робіт, товарів за завищеними цінами у попередньо визначених юридичних осіб, вчинених у складі злочинної організації, шляхом зловживання повноваженнями, в інтересах директора КП “ХТМ” та третіх осіб, чим заподіяно майнову шкоду в особливо великому розмірі – понад 200 млн грн; створення низки фіктивних та підконтрольних підприємств з метою ухилення від сплати податків та легалізації доходів злочинним шляхом, які, на думку заявника, містять ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч. 3 ст. 212, ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 364 КК України.

Коментарі