Невиконання договору на проведення Інтернету до шкіл: підприємець з Харкова привласнив понад 700 тисяч гривень

Богодухівська окружна прокуратура Харківської області направила до суду обвинувальний акт стосовно директора харківського підприємства, який заволодів бюджетними коштами у сумі понад 700 тис. грн.

За даними слідства, наприкінці 2019 року між відділом освіти Валківської районної державної адміністрації та ТОВ було укладено договір щодо проведення інтернету до шкіл району. Сума угоди склала понад 1 млн гривень.

Директор підприємства не мав у штаті працівників, які можуть надати відповідні послуги за договором, і не мав обладнання для належного виконання робіт. Щоб виконати умови договору, він залучив провайдера як субпідрядника, але про свою «схему» відділ освіти не повідомив.

На Дніпропетровщині затримано трьох грабіжників, які заволоділи п’ятьма мільйонами гривень (Фото)

Провайдер виконав всі необхідні роботи, за що підрядник заплатив йому всього близько 350 тисяч гривень з бюджетних грошей, які він отримав від відділу освіти.

Після цього підприємець уклав ще один договір з фірмою, що підконтрольна йому, нібито вони теж виконували послуги з проведення інтернету. Насправді його фіктивна компанія нічого не виконувала.

Таким чином, підприємець, не виконавши умов договору, заволодів бюджетними коштами у сумі понад 700 тисяч гривень.

Максимальна санкція статей передбачає покарання у виді дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Коментарі