Нічний ракетний удар по терміналу “Нової пошти”: 6 загиблих та 16 поранених (Фото, Відео)

Увечері 21 жовтня 2023 року російські війська здійснили ракетний обстріл термінала Нової пошти у Харківському районі.

За даними голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, на момент обстрілу в будівлі перебували 20 людей, з них 6 загинули, 14 отримали поранення.

Синєгубов в ефірі телемарафону повідомив, що усі 6 загиблих та 14 поранених внаслідок ракетного удару рф по терміналу “Новою пошти” — це працівники підприємства. Усі вони під час обстрілу знаходились всередині приміщення.

“Фактично, ці дані можуть бути ще не остаточні щодо загиблих і щодо поранених. Оскільки розбір завалів ще триває”, — сказав Синєгубов.

Він також зауважив, що тіла двох загиблих сильно обгоріли, тому для ідентифікації людей потрібна експертиза ДНК.

“Тіла загиблих однозначно потребуватимуть експертизи ДНК, оскільки внаслідок пожежі вони досить понівечені”, — додав Синєгубов.

Обстріл Куп’янську та терміналу “Нової пошти”: підсумок минулої доби, — Синєгубов

Президент України Володимир Зеленський назвав обстріл термінала Нової пошти “терористичним актом”. Він заявив, що росія продовжує завдавати ударів по цивільних об’єктах, щоб залякати українців.

“Харківщина. Російська ракета вдарила по терміналу «Нової пошти». Звичайний цивільний обʼєкт. На жаль, є загиблі. Мої співчуття рідним та близьким!” — йдеться у повідомленні на офіційному телеграм-каналі Президента України.

“О 22:10 російські окупаційні війська здійснили запуск двох ракет типу «С-300» з території Бєлгородської області. Два влучання були в Харківському районі – у смт Коротич. Влучання були по будівлі однієї з логістичних компаній на території цього району. Від ракетного удару щонайменше шість осіб загинуло, щонайменше 14 осіб отримали різного ступеня тілесні ушкодження”, — спікер Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко повідомив поточні подробиці уночі з місця трагедії.

Станом на ранок за даними Генштабу ЗСУ та ДСНС стало відомо, що кількість поранених складає 16 осіб.

“В результаті удару сталася значна руйнація будівлі терміналу, пошкоджені 7 вантажних автомобілів та 2 напівпричепа. Також на об’єкті сталася пожежа на площі близько 300 кв.м. За попередніми даними, 6 осіб загинуло та 16 постраждало. В 00:14 пожежу було ліквідовано. На місці події працювало 9 одиниць техніки та 47 чоловік особового складу ДСНС”, — сказано у повідомленні пресслужби ГУ ДСНС України в Харківській області.

“Російська ракета, яка вночі влучила по терміналу «Нової пошти», вбила шістьох мирних людей. Ще шістнадцять отримали травми та осколкові поранення, вони шпиталізовані до однієї з лікарень Харкова. Четверо звернулися по амбулаторну медичну допомогу. Постраждалі – мешканці Харкова, Пісочина, Люботина та Ізюма віком від 19 до 49 років. Розділяємо біль втрати рідних. Впевнений, що рано чи пізно кожного винного у смертях українців обов’язково буде покарано!” — написав з приводу трагедії мер Харкова Ігор Терехов.

Прокурори у взаємодії зі слідчими поліції за фактом обстрілу розпочали досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Зазначається, що на місці влучання були знайдені уламки ракети типу «С-300».

У фейсбуці “Нової пошти” оголошено день трауру.

“Харківський інноваційний термінал. Щойно в нього влучила ракета. Є загиблі та поранені, зокрема важкі. У них не було шансу встигнути добігти до укриття, бо сирени прозвучали за секунди до. Наразі всім постраждалим надається медична допомога, ми на звʼязку з лікарнями та сімʼями постраждалих. Та це, звісно, не поверне наших людей. Співчуваємо – кожному. Завтра “Нова пошта” оголошує день трауру. Ми будемо працювати та вшановувати кожного загиблого героя Нової пошти. Кожного загиблого в цій війні”, — йдеться у зверненні підприємства.

Оновлено: станом на 14:22 Харківська обласна прокуратура повідомила про збільшення кількості постраджалих від ракетного удару по терміналу. Наразі кількість потерпілих складає 17 осіб.

“Ще один працівник підприємства отримав осколкові поранення. Йому надана медична допомога, від госпіталізації відмовився.” — йдеться у повідомленні пресцентру Харківської облпрокуратури.

Коментарі