Окупанти обстріляли більше ніж 7 населених пунктів Харківщини — Генштаб ЗСУ

Протягом останньої доби було зафіксовано 24 зіткнення на вогнищах бойових дій.

Про це повідомили представники Генерального штабу Збройних Сил України.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках залишається практично незмінною.

У той же час на Сіверському та Слобожанському напрямках противник активно використовував артилерію та міномети для обстрілів понад 15 населених пунктів. Серед них Галаганівка, Грем’яч та Нововасилівка в Чернігівській області, а також Волфине, Тур’я в Сумській області, а також Огірцеве, Окіп та Бударки на Харківщині.

На Куп’янському напрямку противник спробував безрезультатно провести наступальні дії в районі південно-східніше Андріївки, що знаходиться в Луганській області. Були також зафіксовані артилерійські та мінометні обстріли в районі Кам’янки, Петропавлівки, Берестового та Кислівки на Харківщині.

Рашисти обстріляли Кучерівку Куп’янського району, один цивільний отримав серйозні поранення

Протягом цієї доби окупанти здійснили 2 ракетних удари, 24 авіаційних налети та близько 40 артилерійських обстрілів із реактивних систем залпового вогню на позиції наших військ та населені пункти.

Внаслідок цих терористичних атак були втрати серед цивільного населення, включаючи дітей. Була також завдана шкода житловим будинкам та іншій цивільній інфраструктурі.

Існує велика ймовірність, що будуть проведені ракетні та авіаційні удари по всій території України.

Збройні сили України продовжують наступальні операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих позиціях та ведуть контрбатарейну боротьбу.

Авіація Збройних Сил України протягом доби виконала 10 налетів по районах зосередження особового складу, озброєння та техніки противника, а також 1 налет по зенітно-ракетному комплексу.

Загалом, підрозділи ракетних військ і артилерії влучили у 2 артилерійські установки на позиціях ворога, 1 зенітно-ракетний комплекс, 1 станцію реактивно-електронної боротьби та 1 протиповітряний засіб.

Коментарі