Орендна плата за землю для харків’ян, чиє майно постраждало від війни, зменшена

Харківська міська рада затвердила рішення про зменшення орендної плати та земельного податку на 2023 рік для земельних ділянок, на яких розташовані пошкоджені об’єкти нерухомого майна.

Про це повідомив міський голова Ігор Терехов.

Залежно від розміру та характеру ушкоджень, користувачі землі будуть платити від 1 до 70% від суми орендної плати та земельного податку. Заходи спрямовані як на підтримку фізичних осіб, так і підприємців.

Згідно з рішенням, користувачам звільняють від сплати 30% орендної плати та земельного податку у разі незначних пошкоджень, та 70% — у разі середньої тяжкості ушкоджень. Якщо об’єкт став непридатним для використання через руйнування, користувачі платитимуть лише 1% від суми, встановленої договором оренди.

Богодухівщина: понад 50 тисяч гектарів землі залишаються замінованими

За словами мера Харкова, це заходи підтримки бізнесу та промисловості міста у складний період. Ігор Терехов наголосив на необхідності підтримки підприємців у ці важкі часи.

Як повідомили в Департаменті земельних відносин, на сьогодні надійшло близько 650 заявок про пошкодження комерційного майна.

Також було прийнято рішення про звільнення від сплати орендної плати та земельного податку за 2022 рік для фізичних осіб та юридичних осіб-підприємців. Крім того, депутати проголосували за звільнення від сплати орендної плати та земельного податку за земельні ділянки, на яких розташовані об’єкти нерухомого майна, що тимчасово використовуються українськими військовими.

Коментарі