Оскільське водосховище на Харківщині перетворилося на пустелю (Фото, Відео)

Харківський екоактивіст Артем Приходько опублікував у Telegram фото та відео, які демонструють, як змінилося Оскільське водосховище після підриву дамби внаслідок бойових дій.

На фото видно, що водосховище, яке раніше було одним із найпопулярніших місць відпочинку на Харківщині, зараз втратило більшу частину води. На місці, де раніше було 10-метрове плесо, тепер можна побачити оголене дно, з якого проростають кущі.

За словами Приходька, ще два роки тому водосховище було повноводним і приваблювало тисячі відпочиваючих. Тепер же від нього залишилася лише пустеля.

“Ще 2 року тому тут сиділи рибалки, а влітку, як у вулику, гуло від відпочиваючих – купалися, засмагали, плавали на човнах. З дна проростають кущі, води стало майже вшестеро менше, невеликі озерця схожі на оази”, — пише Артем Приходько.

Ворожий обстріл спричинив лісову пожежу у селі Глушківка Куп’янського району (Фото)

Нагадаємо, що внаслідок бойових дій на початку квітня 2022 року була пошкоджена дамба Оскільського водосховища. В результаті близько 355,5 млн кубічних метрів води стрімко вивільнилися з водойми, викликавши підняття рівня річки Сіверський Донець і оголивши близько 9000 гектарів замуленого дна.

Коментарі