Освітяни Харкова обурені заявами обласної влади щодо відсутності укриттів у школах

У відповідь на заяви голови Харківської обласної військової адміністрації, Олега Синєгубова, про відсутність укриттів у школах, освітяни Харкова склали листа. Цей лист був опублікований у соціальних мережах та на Офіційному сайті Департаменту освіти Харківської міської ради.

У листі освітяни висловили своє обурення щодо заяв обласної влади про неможливість відновлення очної форми навчання через відсутність укриттів у школах.

“Шановний Олегу Васильовичу! Освітяни Харкова обурені заявами обласної влади щодо неможливості відновлення очної форми навчання начебто через відсутність укриттів у школах. У закладах загальної середньої освіти готують безпечні укриття для дітей. Результати нашої роботи високо оцінили представники ЮНІСЕФ та інших іноземних організацій, які бачили, що ми провели колосальну роботу з розчищення завалів, та оцінили скільки праці вкладено у відновлення навчальних закладів. Тому давайте спільно докладемо зусиль для розвитку дітей, а не паплюжитимемо роботу щодо впровадження комбінованого навчання. Тим паче чи йтиме дитина до школи, вирішуватимуть батьки”, — йдеться у повідомленні від освітян.

Підготовка до офлайн-навчання на Харківщині: скільки укриттів у школах придатні для використання

Освітяни також закликали Олега Синєгубова відвідати укриття у школах Харкова, “а не займатися недоречним популізмом”.

Офіційного паперового звернення освітяни до ХОВА не надсилали.

Нагадаємо, що в Харківській міській раді планують відкрити 150 шкіл до 1 вересня, де облаштовані найпростіші укриття. Голова ХОВА, Олег Синєгубов, коментуючи рішення Ради оборони стверджував, що навчання можливе лише у школах, де є укриття, які відповідають державним будівельним нормам але, нажаль, таких укриттів у школах немає.

Коментарі