У Києві та Миколаєві працюють підприємства російських олігархів – Шабунін

У розпал російсько-української війни у ​​Києві та Миколаєві працює бізнес, що належить олігархам із Росії. Активи не було заарештовано, незважаючи на ухвалення відповідного закону. Про це заявив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

ТОП-7 найбагатших чиновників Харкова

За його словами, у Миколаєві працює глиноземний завод. Одне з найбільших у Європі підприємств кольорової металургії досі належить російському олігарху Олегу Дерипаску (через холдинг “Русал”).

У Києві є, як мінімум, два ТРЦ, що стосуються бізнесу Росії. За словами Шабуніна, “Ocean Plaza” належить компанії, пов’язаній з олігархом Аркадієм Ротенбергом із близького кола Путіна.

ТРЦ “Мармелад”, у свою чергу, належить голові “Газпрому” Олексію Міллеру, банкір Путіна Юрію Ковальчуку та депутату держдуми Олександру Фокіну. Частину майна торгово-розважального центру нещодавно було заарештовано.

Активіст стверджує, що державні органи не подали заявки щодо конфіскації таких активів. Хоча право зробити це є у РНБО за поданням Президента, Кабміну, СБУ чи Нацбанку.

“Два тижні тому я написав про цю проблему і попередив, що нам доведеться вийти з нею публічно. За цей час особливих змін не сталося. Отже, нам довелося вийти зі статтею, яка дуже м’яко описує проблему. Якщо і це не допоможе, нам доведеться вийти зі значно ширшою комунікацією, назвавши ІМЕНА людей президента, які блокують цю історію”, – заявив Віталій Шабунін.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі