Під час візиту до Харкова Верховний комісар ООН відвідав Північну Салтівку (Фото)

У вівторок, 24 січня, Філіппо Гранді, Верховний комісар ООН у справах біженців, та Ігор Терехов, мер міста, відвідали Північну Салтівку, щоб поглянути на руйнування, поспілкуватися з людьми, що живуть в пошкоджених будинках та ознайомитися з ходом виконання ремонтно-відновлювальних робіт.

Філіппо Гранді зазначив, що глибоко вражений побаченим, хоча перед візитом до Харкова вже встиг побувати в Дніпрі, Миколаєві та Запоріжжі. Крім того, він запевнив харків’ян у подальшій гуманітарній та фінансовій підтримці з боку ООН.

Харківське авто “швидкої допомоги”, яке обстріляли рашисти, встановили у Страсбурзі

“Я побачив, що всі міста зазнали дуже сильних руйнувань, саме тому ООН та інші міжнародні організації  допомагають уряду та місцевій владі в наданні першої допомоги тим, хто постраждав. Ми виділяємо кошти нужденним, передаємо гуманітарні набори, а також забезпечуємо  психологічною підтримкою тих, кому вона потрібна”, — розповів Філіппо Гранді.

Мер міста Ігор Терехов при спілкуванні з Верховним комісаром ООН у справах біженців вказав на необхідність продемонструвати міжнародній спільноті наслідки російської агресії.

“Харків колосально постраждав: понад чотири з половиною тисячі будинків пошкоджені, пʼятсот з них не підлягають відновленню. Але, попри все, ми намагаємося реконструювати те житло, де це безпечно і можливо, щоб люди могли повернутися у свої домівки. Так, хотілося б це зробити якомога швидше, але є труднощі з фінансами. Ми вдячні за візит пану Філіппу Гранді особисто та за підтримку ООН впродовж усієї війни”, — зазначив Терехов.

Коментарі