Подружжя з Харкова продали авто та обручки, щоб знову відкрити магазин на Північній Салтівці

Жителька Харкова, Яна Кочубей, разом зі своїм чоловіком прийняла непросте рішення продати свій автомобіль та обручки, щоб знову відкрити свій магазинчик на Північній Салтівці. Перший заклад був знищений під час російських обстрілів.

“Приїхала сюди, подивилася, що людей трохи є. І є покупці, які приїжджали до мене на вул. Валентинівську. Зняла в оренду кіоск і почала працювати. Продаємо тут усього потроху: рибу, курку, фермерську молочну продукцію. Людей мало, але вони повертаються”, — розповіла Яна.

Магазинчик, який належав Яні та її чоловікові, був знищений обстрілом у перший тиждень вторгнення, урятувати його не вдалося. Для того, щоб орендувати нове приміщення та придбати необхідне обладнання, подружжю довелося продати свій автомобіль Opel та обручки.

Ситуація після обстрілу передмістя Харкова: подробиці про стан поранених

Місцеві мешканці радіють відновленню ринку, де можна придбати домашню продукцію. Раніше, цю продукцію доставляли з Циркунів та Липців, але ці селища зазнали значних пошкоджень.

До повномасштабного вторгнення російських окупантів на Північній Салтівці функціонували два торгові майданчики, а зараз лише один частково відновив свою роботу — ринок “Наталка”. За словами представника департаменту адміністративних послуг і споживчого ринку Харківської міської ради, Оксани Кондратенко, жителі Північної Салтівки висловлювали бажання про відкриття супермаркету “АТБ”, і тепер в мікрорайоні функціонують два супермаркети цієї мережі.

Крім того, поступово відкриваються інші магазини та аптеки. На вулиці Дружби народів з’явився зоомагазин, а також продовжує працювати автомийка та шиномонтаж.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Коментарі