Правоохоронці Харківщини розповіли подробиці пошуків маленької Віолети (Фото, Відео)

Майже чотири доби люди не припиняли пошуки дитини. Волонтери, працівники ДСНС, поліцейські та небайдужі громадяни обшукали ліси, поля і села, опитували місцевих жителів. Водолази оглядали водойми, а пошукові групи перевіряли усі можливі укриття, бо маленьку Віолетту було складно помітити високій траві. Не пропустили жодного подвір’я, перевірили кожен колодязь, покинуті будинки та можливі схованки.

Інформація про зниклу дитину з прикметами була поширена в місцях, де збирається багато людей, а також у громадському транспорті, електричках, потягах та метрополітені. Кожен день у пошуках залучалося близько півтори тисячі людей, у тому числі батько самої дитини.

Пошуки завершені: дворічну Віолетту Мужичук знайшли живою, її стан перевіряють медики

Сьогодні рішенням поліцейського керівництва збільшили радіус пошуків та залучили майже тисячу людей.

“Ми вирішили сьогодні всі зусилля направити на пошуки дитини в лісі, і ми не помилилися. Ми вірили і знайшли її”, — розказав начальник Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області Роман Іващенко.

Зусилля були сфокусовані саме на лісовій місцевості. Дитину знайшли приблизно за 10 кілометрів від дому. Знесилена, голодна і налякана, але жива дитина була передана медикам. Лікарі швидко її оглянули та не виявивши жодних загроз життю відправити до лікарні для детальнішого огляду.

У Харківській області жінка допомогла повернути шестирічного хлопчика додому

Заступник начальника ГУНП в Харківській області В’ячеслав Давиденко заявив, що за всю свою практику в карному розшуку він ніколи не стикався з таким випадком, коли маленьку дитину, після тривалого зникнення, знайдено живою і здоровою.

“Дякую всім, хто брав участь в пошуку дитини, і низький вам уклін”, — звернувся В’ячеслав Давиденко до людей, які протягом чотирьох діб не припиняли пошуки маленької Віолетти.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Коментарі