Пред’явлено обвинувачення голові ВЛК та посередникам у схемі ухилення від призову

Новобаварська окружна прокуратура Харкова затвердила та передала до суду обвинувальні матеріали стосовно голови військово-лікарської комісії (ВЛК), якого звинувачують у службовому підробленні, а також стосовно двох інших членів ВЛК та одного співробітника лікарні за видачу та використання завідомо підроблених офіційних документів.

За даними слідства, голова ВЛК, спільно з іншими членами комісії та співробітником лікарні, винні у допомозі військовозобов’язаним в ухиленні від призову. Вони видавали лікарські висновки, акти медичних обстежень та довідки ВЛК, свідомо підроблені, щоб дати право військовозобов’язаним уникнути служби в армії.

Взаємодія між медиками та військовозобов’язаними відбувалася через посередників, чоловіка та жінку, які домовлялися щодо умов “угоди” та встановлювали ціну за ці послуги, яка коливалася від 3 до 5 тисяч доларів США, тому деякі військовозобов’язані навіть не з’являлися на обстеження у ВЛК.

За результатами обшуків за місцями роботи та проживання обвинувачених, правоохоронці вилучили понад 30 тисяч доларів США, чернетки, медичні документи та інші докази незаконної діяльності.

Завідувачку ветеринарної лікарні в Харкові підозрюють у корупційному злочині (Фото)

Справу голови ВЛК розглядатимуть у Нововодолазькому районному суді Харківської області, де йому загрожує обмеження волі на строк до трьох років та позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Щодо трьох інших обвинувачених передбачена можлива відповідальність у вигляді двох років обмеження волі.

Також до суду направлені обвинувальні акти стосовно двох посередників: 37-річного чоловіка обвинувачують за фактами одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи, за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, поєднаного з вимаганням такої вигоди, а також незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами, незаконного носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу (ч. 3 ст. 369-2 ч. 1, 2 ст. 263 КК України).

Жінці інкриміновано одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи, за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави та місцевого самоврядування (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

Коментарі