Предстоятель ПЦУ Епіфаній провів у Харкові молебень за перемогу України (Фото)

Блаженніший Митрополит Епіфаній, глава Православної церкви України, очолив молебень у Харкові на честь перемоги України. Свята служба відбулася у храмі, який постраждав від російських обстрілів.

Спеціальну службу відвідали Олег Синєгубов, голова Харківської обласної державної адміністрації, Володимир Тимошко, начальник харківської поліції, духовенство і парафіяни.

Під час молебня Предстоятель ПЦУ відзначив, що храм, попри пошкодження від обстрілів, залишається духовною фортецею для громади та духовенства. Митрополит також нагородив воїнів і представників влади церковними нагородами.

Ця подія стала важливою подією для Харківської області, де Православна церква України має понад 40 релігійних громад і відзначає зростання підтримки.

Міста Героїв: Укрпошта випустила особливий поштовий блок до річниці звільнення Харківщини

ПЦУ була офіційно заснована у 2018 році на об’єднавчому соборі православних церков в Києві. Предстоятелем церкви обрали митрополита Епіфанія.

Відзначимо, що у 2019 році Православна церква України отримала автокефальний статус, що підтвердило її позицію як єдиної канонічної правонаступниці Київської митрополії. Упродовж першого року існування до ПЦУ приєдналось багато парафій, а у 2023 році до неї перейшли ще 63 церкви, які раніше були пов’язані з Московським патріархатом.

Коментарі