СБУ спіймала співробітника “Укроборонпрому”: працював на військову розвідку РФ (Фото, Відео)

Служба безпеки України затримала співробітника Державного концерну “Укроборонпром”, який працював на військову розвідку російських терористів.

Як повідомляє 1 лютого пресслужба СБУ, російський агент отримав від своїх кураторів завдання — влаштуватися в держконцерн для збору розвідданих на користь російських терористів. Фігурант збирав інформацію про українське озброєння, яке надходить Збройним силам України на східному та Південному фронті.

Закуповував неякісні бронежилети: СБУ оголосила про підозру чиновнику Міноборони (Фото)

Крім того, пособник терористів готував “звіти” для своїх господарів про результати ракетних терактів РФ у Києві. Він особисто їздив по місту і знімав на фото та відео місця влучень ракет.

Інформацію пособник ворога передавав через анонімні месенджери своєму господареві — співробітнику Головного управління міжнародного військового співробітництва Міністерства оборони РФ, яке є одним з підрозділів колишнього ГРУ РФ.

“Під час обшуків у затриманого виявлено засоби зв’язку із матеріалами, які підтверджують його злочинну діяльність”, — заявили в СБУ.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу. Чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Коментарі