СБУ відправила під суд комуніста – прихильника окупаційного радянського режиму

На п’ять років тюремного ув’язнення засуджено прихильника комуністичного режиму з Харкова, який прославляв тоталітарний режим та розповсюджував у мережі Інтернет заборонену радянську символіку.

Про це повідомляє спікер УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Відомо, що засуджений на своїй сторінці у соцмережах активно демонстрував прихильність комуністичному режиму – розміщував привітання з радянськими святами, вихваляв «красную армию», а також дискредитував українську владу.

СБУ ліквідувала два канали нелегального збуту зброї та боєприпасів (Фото)

Публікації він доповнював забороненою комуністичною символікою – розміщував на сторінці георгіївські стрічки, прапор СРСР з серпом та молотом, червоні зірки.

Дописами прихильник комуністів намагався розхитати ситуацію в регіоні.

“На підставі зібраних Службою безпеки доказів чоловіка визнано винним за ч. ч. 1, 2 ст. 436-1 КК України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів). Згідно з рішенням суду зловмиснику призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі без конфіскації майна”, – сказано у повідомленні.

СБУ затримала зрадника, який «здав» свого батька окупантам (Фото, Відео)

Наразі вирок ще не набрав законної сили, триває час на його апеляційне оскарження. Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області спільно з Національною поліцією Харківської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Коментарі