Стало відомо, як працюватиме харківський зоопарк після відкриття

Перший місяць зоосад працюватиме у тестовому режимі. Першочергово прийти сюди зможуть не більше 3000 відвідувачів за день. Надалі навантаження планують нарощувати.

Про це директор звіринцю Олексій Григор’єв розповів в ефірі телеканалу Simon.

За його словами, щоб потрапити в зоопарк, харків’янам варто зареєструватися. Зробити це можна на сайті установи або в терміналах, які встановлять в саду Шевченка. Для цього необхідно буде вказати номер телефону, індивідуальний податковий номер і дату народження.

 

У Харкові показали, який вигляд має зоопарк з висоти після реконструкції (Фото)

Потім можна буде обрати одну з доступних повномасштабних екскурсій – “Стежка тигра” або “Африканська савана” – і вибрати дату та час відвідин.

Екскурсії проводитимуть кожні півгодини. Григор’єв каже: люди зможуть прийти на свій час і просканувати на турнікетах проходку. Надалі прийти в зоосад жителі міста зможуть по “Карті харків’янина”.

До вересня відвідати зоопарк зможуть тільки харків’яни, а восени це зможуть зробити і жителі інших міст. Вхід для харків’ян буде безкоштовним, скільки коштуватиме вхідний квиток для гостей міста, Григор’єв не сказав.

Нагадаємо, в звіринці, який закрили на реконструкцію ще чотири роки тому, планують перейти від антропоцентричної концепції (при якій на перше місце ставляться інтереси відвідувачів) до біоцентрично підходу (основний акцент – інтереси тварин). На території облаштують 14 експозицій.

Найбільшим вольєром стане “Африканська савана”. Тут житимуть жирафи, страуси, саванні зебри і блакитні гну. По сусідству буде розташовуватися комплекс “Африканське сафарі”. Він включає три споруди: в першому розмістяться хижаки, у другому – пелікани і баклани, а в останньому – бегемоти, нільські крокодили та інші тварини.

Харків’яни і гості міста цілий рік зможуть побачити скорпіонів, павуків та плазунів. Їх поселять в капітальному критому тераріумі. Ще однією експозицією, яка працюватиме постійно, стане океанаріум.

Коментарі