У Харкові після реконструкції відкрили Олімпійський фонтан

14 липня в мікрорайоні Нові Будинки після капітального ремонту відкрили фонтан біля Палацу спорту. Він є одним з найстаріших в місті й був побудований 40 років тому. Про те, що реконструкція закінчилася, повідомили в пресслужбі мерії.

У Харківському зоопарку на ще один туалет витратять 16 мільйонів

На об’єкті замінили форсунки та встановили декоративні елементи, а також замінили граніт на чашах. Новинкою фонтану стало різноколірне підсвічування в темний час доби. Час його роботи обмежили 12 годинами – з 10:00 до 22:00.

Фонтан біля Палацу спорту був побудований перед Олімпійськими іграми в Москві й на честь них отримав свою назву. У 1990 його закрили, після чого об’єкт знаходився в запустінні та поступово руйнувався. У 2011 році фонтан відремонтували й знову запустили, але торік його довелося закрити на ремонт.

Фонтан і сквер на площі Свободи показали з висоти пташиного польоту (Відео)

Нагадаємо, в червні 2020 року Департамент комунального господарства міськради оголосив тендер на реконструкцію. За результатами торгів, підряд виграло ТОВ “Промдорсервіс”, яке взялося виконати роботи за 14,7 мільйона гривень. За цю суму підрядник повинен був розібрати теперішню конструкцію та вивезти сміття, після чого укласти нові трубопроводи й встановити фонтан з гранітних блоків.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі