У Харкові показали, що встигли побудувати в зоопарку (Фото)

Оновлений звіринець обіцяють відкрити вже в наступному році.

Харківський зоопарк планує витратити на океанаріум 500 мільйонів гривень

Зараз на будівництві працюють близько 400 робітників, які зводять зони “Стежка тигра”, “Королівство слонів”, “Африканське сафарі”, Будинок жирафів в “Африканській савані” та “Планета мавп”.

Судячи зі знімків, робочим потрібно ще багато зробити, проте в мерії кажуть, що в грудні перші постояльці будуть обживати нові вольєри. Відкрити оновлений зоопарк обіцяють до Дня міста у 2021 році.

Перший віцемер Ігор Терехов розповів, що в оновленому зоопарку поселяться нові тварини – слони, жирафи, білі ведмеді та пінгвіни, яких передадуть після завершення масштабної реконструкції.

Як будують Харківський зоопарк: з’явилися кадри вигляду на велике будівництво з висоти (Відео)

Нагадаємо, у звіринці, який закрили на реконструкцію ще чотири роки тому, планують перейти від антропоцентричної концепції (при якій на першому місце ставлять інтереси відвідувачів) до біоцентричного підходу (основний акцент – інтереси тварин). На території облаштують 14 експозицій.

Найбільшим вольєром стане “Африканська савана”. Тут будуть жити жирафи, страуси, саванні зебри та блакитні гну. По сусідству буде розташовуватися комплекс “Африканське сафарі”. Він включає три споруди: в першій розмістяться хижаки, у другій – пелікани та баклани, а в останній – бегемоти, нільські крокодили, ієрогліфові пітони та інші тварини.

Харків’яни та гості міста увесь рік зможуть побачити скорпіонів, павуків і плазунів. Їх поселять в капітальному критому тераріумі. Ще однією експозицією, яка буде працювати постійно, стане океанаріум.

Коментарі