У Харкові судитимуть членів організованої озброєної банди, які видавали себе за правоохоронців та вчиняли розбійні напади

Харківська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно дев’ятьох осіб, які вчиняли розбійні напади, а також ще восьмеро з них обвинувачуються у бандитизмі. Зловмисникам вдалося видаватися правоохоронцями, і з використанням вогнепальної зброї та фізичного насильства вони здійснювали напади на мешканців Харківщини, відбираючи у них гроші та цінні речі.

Головний організатор цієї озброєної банди – колишній працівник правоохоронних органів, який використовував свої знання методів та способів оперативно-розшукових заходів, щоб уникнути виявлення своєї злочинної діяльності. Він залучив до своєї групи своїх знайомих, включаючи осіб з кримінальним минулим.

Зловмисники вдягалися у захисну амуніцію та тактичне спорядження з відповідними нашивками, щоб видатися правоохоронцями, і вільно рухалися на території Харківщини, де вчиняли розбійні напади на мешканців. Крім того, зловмисники також вчиняли крадіжки особистого майна з приватних будинків.

До 15 років позбавлення волі засуджено зрадника-правоохоронця з Харківщини (Відео)

Для досягнення своїх злочинних цілей, вони навіть використовували вогнепальну зброю, яку отримали як учасники добровольчого підрозділу для відсічі військового вторгнення рф на територію України. Вони заздалегідь вивчали місцевість та розпорядок дня своїх жертв, щоб уникнути виявлення своїх дій правоохоронцями.

Організатор банди активно планував злочинні дії, залучав осіб для нападів та приховував сліди злочинів. За скоєні злочини, що включають розбій, бандитизм, незаконне заволодіння транспортними засобами та крадіжки, їм загрожує серйозний тюремний строк.

Злочинну діяльність організованої банди було виявлено минулого року, а тепер справу буде розглядати Комінтернівський районний суд м. Харкова. Розслідування проводили співробітники СУ ГУНП в Харківській області під оперативним супроводом Управління СБУ в Харківській області та Державної служби розслідування Національної поліції України.

Коментарі