У Харкові затримали агента фсб, який готував теракти проти українських льотчиків і військових командирів

Російського агента викрили у ході масштабної спецоперації. Як повідомили у пресслужбі СБУ, зловмисник займався підготовкою терактів проти військовослужбовців Сил оборони, які перебувають на території Харкова. Для цього він стежив за українськими захисниками – намагався встановити місця їх тимчасової дислокації та проживання, а також маршрути пересування на власних автомобілях.

Ворожого агента цікавили військові льотчики, командири спецпідрозділів Збройних сил та співробітники СБУ. Задокументовано факти прихованої фото- та відеофіксації прилеглої території місць базування українських оборонців та їхніх транспортних засобів.

Мешканка Харківщини приховано фотографувала позиції ЗСУ і «зливала» ці дані росіянам

Зловмисника затримали на спробі передачі агресору розвідувальної інформації. Водночас, поблизу одного з будинків, де проживають українські військовослужбовці, виявлено ворожий схрон з вибухівкою, яку ворог планував застосувати для вчинення терактів.

За даними слідства, фігурантом є місцевий житель, якого у листопаді минулого року завербував кадровий співробітник оперативної групи фсб у Бєлгородській області Саліцев А.П. Встановлено, що сприяння у контактах харків’янина з російською спецслужбою надавав його родич, який проживає на території рф.

Крім стеження за українськими захисниками зловмисник виконував ворожі завдання щодо виявлення замаскованих підприємств оборонно-промислового комплексу України. Координати стратегічних об’єктів потрібні були окупантам для проведення прицільних ракетних ударів по місту. Для комунікації з фсб агент використовував анонімні месенджери, через які відправляв медіафайли з прив’язкою до місцевості.

Мобілізований переселенець з Харківщини разом з товаришем “зливав” росіянам позиції ЗСУ

Чоловіку оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він під вартою. Триває розслідування.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі