У Харкові викрили організовану групу колаборантів, які вишукували українських військових та патріотів

У Харкові викрили організовану групу колаборантів, які вишукували українських військових та патріотів під час окупації міста.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру чотирьом чоловікам у колабораційній діяльності, вчиненій організованою групою.

За даними слідства, у липні 2022 року 40-річний чоловік погодився на пропозицію російських військових та став “командиром” так званого “Взвода патрульної служби” у складі “Управления внутренних дел” в окупованому на той час місті Куп’янськ.

До роботи у псевдоправоохоронному органі чоловік залучив ще трьох своїх “побратимів”.

Так, його 30-річний знайомий обійняв посаду “полицейского Взвода патрульной службы”. Ще двоє чоловіків віком 34 та 32 роки стали “полицейскими-водителями”.

СБУ повідомила про підозру харків’янину, який поширював фейки та дискредитував українських захисників

Четверо колаборантів виявляли осіб серед числа учасників АТО, осіб, які проходили службу в ЗСУ, органах МВС, Національної Гвардії та українських патріотів.

Крім того, вони вишукували у населення зброю для подальшої її передачі окупантам. Також “полицейские” патрулювали місто та разом з російськими службами “несли службу” на блокпостах.

Наразі вирішується питання щодо оголошення всіх учасників орггрупи у розшук.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — ДСР НПУ.

Коментарі