Українські захисники відбили 41 атаку на Харківщині, знищивши 78 одиниць техніки рф

Українські захисники продовжують успішно відбивати атаки російських окупантів на Харківщині.

Як повідомив начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо, минулої доби українські війська відбили 41 атаку ворога на Лимано-Куп’янському напрямку. В результаті цих боїв було знищено 78 одиниць військової техніки рф, зокрема 13 танків, 14 БМП, три МТ-ЛБ та три БТР-82.

Фітьо додав, що українські захисники знаходяться в активній обороні, що дозволяє їм переходити до атак та покращувати своє тактичне положення. Останній етап активних наступальних дій російських військ почався ще в жовтні, і зараз ці операції набули більшої активності, зокрема, на Лимансько-Куп’янському напрямку. Тільки на Куп’янському напрямку минулої доби українські захисники відбили 18 атак, а на Лиманському – 23.

Сирський розповів про ситуацію біля Куп’янська: росіяни посилили атаки

“Ворог атакує, кидає всі свої наявні сили за підтримки броньованої техніки та авіації. 21 авіаудар було завдано за минулу добу. Використовувався весь арсенал літаків та гелікоптерів вогневої підтримки. Скидалися керовані авіаційні бомби на Куп’янському та Лиманському напрямках. Також було застосовано 30 дронів-камікадзе та здійснено 786 артилерійських та мінометних обстрілів“, — додав начальник служби зв’язків із громадськістю.

Коментарі