В Харкові наркозалежний зарізав волонтера реабілітаційного центру

У Харкові наркозалежний чоловік був засуджений до 13 років позбавлення волі за вбивство волонтера реабілітаційного центру.

Як повідомили в Харківській обласній прокуратурі, чоловік напав на волонтера з ножем, коли той приїхав допомогти приборкати наркомана, який погрожував підпалити квартиру своїх батьків та вимагав гроші та ключі від машини.

Влітку 2018 року наркозалежний чоловік, будучи у стані наркотичного сп’яніння, прийшов до своїх батьків та почав вимагати гроші та ключі від машини, погрожуючи підпалити квартиру. Батьки викликали на допомогу волонтерів з реабілітаційного центру, але коли ті прибули на місце події, наркозалежний чоловік напав на одного з них ножем, в результаті чого потерпілий помер на місці.

На Харківщині чоловік відкрив вогонь з пневматичної зброї біля житлового будинку

Під час судового процесу обвинувачений свою провину не визнав, а його адвокати стверджували, що вбивство сталося випадково, оскільки чоловік оборонявся, бо боявся, що його незаконно позбавлять волі та помістять в реабілітаційний центр.

Однак Жовтневий районний суд Харкова визнав чоловіка винним у вбивстві волонтера реабілітаційного центру (ч. 1 ст. 115 КК України).

Адвокати засудженого подали апеляційне оскарження.

Коментарі