Видавала грошову допомогу від країни-агресора: на Харківщині затримано соратницю окупантів

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 50-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, 27 червня жінка обійняла посаду “виконуючої обов’язки помічника начальника відділу” так званого “Кондрашівського територіального відділу тимчасової військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області”. На цій “посаді” колаборантка видавала односельцям довідки, щоб вони нібито отримали одноразову грошову допомогу в розмірі 10 000 російських рублів.

Досудове розслідування стосовно колишнього правоохоронця, який влаштовував облави в Куп’янську завершено — ДБР

Її головним завданням було створення картинки “порядку” під час окупації населеного пункту. Для цього “начальниця” організовувала прибирання території села та ремонтні роботи з відновлення водопостачання, щоб продемонструвати, що окупанти “турбуються” про місцеве населення.

29 листопада правоохоронці затримали колаборантку в порядку ст. 208 КПК України. Зараз вирішується питання про обрання підозрюваної запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Коментарі