Відремонтував та продавав знайдену зброю: у Харківській області судитимуть 23-річного чоловіка (Фото)

Окружною прокуратурою Богодухівського району Харківської області був складений та направлений до суду обвинувальний акт проти 23-річного чоловіка, який вчинив порушення, пов’язані з незаконним придбанням, зберіганням, збутом та ремонтом вогнепальної зброї без відповідного дозволу (ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 263-1, ч. 2 ст. 263-1 КК України).

Згідно зі слідством, влітку 2022 року житель міста Києва, перебуваючи на території Київської області, де відбувалися бойові дії в часи Другої світової війни, знайшов револьвер системи “Наган”, пістолет моделі “ТТ”, гвинтівку Мосіна та патрони.

Судитимуть ще одного бойовика «днр», який брав участь в окупації Куп’янського району

Після того, як чоловік очистив зброю від іржі та замінив пошкоджені деталі новими, він вирішив продати її. Покупець був знайдений у місті Валки Харківської області. Обвинувачений продав револьвер системи “Наган” та пістолет моделі “ТТ” за 45 тисяч гривень тому самому покупцеві, відправивши зброю поштовим перевізником.

Під час обшуку на місці проживання обвинуваченого було виявлено та вилучено більше ніж 200 набоїв різних калібрів та гвинтівку Мосіна.

Судовий розгляд цієї справи відбудеться в Валківському районному суді Харківської області. Досудове розслідування проводило СВ ВП №1 Богодухівського РВП ГУНП в Харківській області.

Санкція статей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Коментарі