“Ахмат” замінив “Шторм-Z” під Мар’їнкою: добре озброєні та з технікою, – ЗСУ

Батальйон “Ахмат”, так званого глави Чечні Рамзана Кадирова, відрізняється від регулярних військ РФ та інших окупаційних угруповань своїм високим рівнем екіпірування та наступом за підтримки важкої техніки.

Про це заявив речник Таврійського напрямку Валерій Шершень під час телемарафону.

Він зазначив, що на Мар’їнському напрямку підрозділи російських сил “Шторм-Z” безрезультатно намагалися штурмувати, і їх замінили чеченські військові з батальйону “Ахмат”.

“Це їхні внутрішні проблеми”: Ігнат прокоментував атаку на москву

“На відміну від попередників, чеченці добре екіпіровані, в них є все – і кулемети, і атакують вони за підтримки БТРів, танків. Втім, такі атаки під прикриттям [техніки] – нечасті і стосуються саме чеченських підрозділів”, — зазначив Шершень.

Також він розповів про операцію, яку “ахматівці” провели для рятування одного зі своїх окупантів, який “загубився”.

Говорячи про наступальні дії росіян на Мар’їнському напрямку, речник ЗСУ підкреслив, що менше ніж 10 атак за добу сприймається українськими військовими як “затишшя”. Зазвичай зменшення кількості атак спостерігається, коли підрозділи рф зазнають значних втрат.

“Коли є чисельні втрати, тоді ті, хто вижили, вже відмовляються йти знову і знову на штурми, займаються імітацією штурмів та чекають на ротацію. А коли заходять свіжі та нові підрозділи, то атак стає більше. Якщо більше 15, то вони доволі потужні і проблемні”, — повідомив Шершень.

Коментарі