Wine list: винні бари в Харкові

Біодинамічне, велике, а, може бути, домашнє? Список винних барів у місті поповнюється з кожним днем, а рівень усвідомленості у виборі вина стає все вище. Ми підібрали кілька закладів з хорошою картою на будь-який смак.

Shvili Shvili wine bar
Пер. Короленка, 1

shvili2.jpg

У грузинському барі з теплим ламповим світлом пропонують грузинські вина з квеврі, а доповнюють їх неймовірними закусками від хлопців з Borsch eatery. Візьміть до келиха киси пхали з паприкою або індичий паштет і займіть маленький столик на вулиці.

Нескромний
Вул. Римарська, 4

neskromnyi.jpg

У новому барі пропонують понад 50 видів вина побокально – від актуальних українських Stakhovsky до органічних з Греції. Меню закусок теж приводить у захват: Гужеро з заварного тіста, хумус з едамаме та бабагануш.

Винний бар
Пер. Армянський, 2

vinnyi3.jpg

Think globally, drink locally – так вважають в закладі під назвою Винний бар. А все тому, що вина тут виключно українські. Спробуйте на місці або візьміть з собою ігристе від Artwine з Бахмута, троянді Vinoman з Чернігова або мерло від одеситів Leleka. На закуску можна замовити українські сири з хамоном, а смачний хліб вам подадуть апріорі (до речі, з печі сусіднього бістро Tangerine).

Port wine bar
Вул. Пушкінська, 74
snimok_ekrana_ot_2021-08-06_12-32-43.png

Демократичніше не буває: винний бар родом з Одеси продовжує наливати в гранчаки айвовоє та порічкове вино й рекомендувати до них пів кілограми мідій. А щоп’ятниці тут можна потрапити на хаус-вечірку.

Loza Strekoza
Пер. Театральний, 11/13
loza2.jpg

Один з перших винних барів міста ось уже який рік вабить найкрасивішим у своїй простоті літнім майданчиком, влаштовує джазові вечори та пригощає смачними Тартар і салатами до вина.

Wine Club 44
Вул. Пушкінська, 44
44.jpg

За цією адресою знаходиться кілька закладів в одному, але найбільше нас цікавить справжній винний льох. Щомісяця тут проводять дегустації та запрошують до Школи винного знавця.

Kinoshniki
Вул. Космічна, 4
kinoshniki.jpg

І хоча це повноцінний ресторан, неможливо проігнорувати їхню красиву і, здається, безрозмірну винну шафу. Ось уже понад рік тут прищеплюють інтерес до органічних і біодинамічних вин, а за розмовою з сомельє можна провести весь вечір.

Le Komora
Вул. Кооперативна, 6/8
komora3.jpg

Єдиний швейцарський ресторан у місті робить акцент на фондю та раклет, а до них, звичайно ж, рекомендує вино. Візьміть швейцарське червоне Dole або біле Findant і вирушайте на дах закладу – зустрічати захід.

Коментарі