Закрутило: де в Харкові найсмачніша шаурма

Цей день настав: ми вирішили пройтися по популярних кіосках з шаурмою, щоб перевірити чи відповідає ціна якості і якими інгредієнтами приваблюють “шефи”. Почнемо з демократичних місць на вулицях і ринках міста. Перші 8 точок – в новому огляді.

A la
Площа Конституції, 12

ala.jpg

Одна з найпопулярніших точок з турецькою їжею в серці міста. Шаурму тут готують в трьох розмірах і з різним м’ясом — з куркою, телятиною, бараниною, а ще з фалафелем. Рекомендуємо почати з класики в стандартному розмірі з міксом телятини та баранини (110 гривень). Також можна додати соуси та замовити інші цікаві страви: лахмаджун, піде, іскандер-кебаб і десерти на зразок кафе.

Mon Cher
Вулиця мистецтв, 17а

moncher.jpg

Легендарне (як мінімум серед студентів ХПІ) кафе в тихому центрі, де всі страви готують на дровах. Кажуть, що тут найбільший вибір шаурми в Харкові, тому що за начинку можна вибрати курку, індичку, свинину, телятину, фалафель, овочі та навіть лосось з авокадо — і все це в трьох розмірах за ціною від 49 до 199 гривень. Додати до шаурми можна також рибу, Філадельфію і соус — але начинки й так предостатньо.

Пічки Лавочки
Вулиця Валентинівська, 21

Легендарна цілодобова точка, куди багато хто досі їздить за guilty pleasure посеред ночі навіть з центру. Кухарі тут готують з любов’ю класичну шаурму з тим самим соусом, після якого вам знадобиться пачка жуйки. Візьміть класику з бараниною, але пам’ятайте, що всередині багато петрушки, а лаваш більш засмажений, ніж в інших місцях.

D&D Berlin street food
Вулиця Свободи, 20/13

dd.jpg

Тут лавірують термінами, змінюючи лаваші на булочки та класичну шаурму на німецький або турецький донер. Також можна взяти бокс — всю ту ж начинку, але без оболонки. У меню є супи, нагетси, салати, але ми рекомендуємо замовити просто класичну шаурму з телятиною за 60 гривень. Сумне обличчя касира та зовсім не привітне обслуговування – безкоштовно.

Шаурма Сабаба
Вулиця Пушкінська, 74

sababa2.jpeg

Популярна шаурма в самому “прохідному” студентському місці. Готують тут вісім видів, але, на нашу думку, нічого особливого вона з себе не представляє — хіба що гриби в стандартній (70 гривень) додають смаку. Спробуйте її, але ще обов’язково загляньте в Khan Turkish Doner з сімейною турецькою кухнею зліва від Саба та зігрійтеся гарячою чорбою або шурпою.

Шаурма Іссам
Вулиця Отакара Яроша, 16/3

issam.jpg

Поруч з гуртожитками неодмінно повинен бути хороший вибір фаст-фуду – і на переповненій турецькою їжею вулиці Отакара Яроша ми вибираємо саме “Іссама”. Тут готують шаурму в варіації з картоплею, а ще ви можете “регулювати” гостроту та ступінь прожарювання лаваша.

Istanbul Grill
Сумський ринок (64 місце)

istanbul.jpeg

Безумовно наш фаворит: акуратна точка між халяльним м’ясом та в’єтнамським бістро в лівому дальньому кутку Сумського ринку. Приємні хлопці готують просту шаурму з соковитою телятиною, овочами та зеленню — всередині нічого зайвого, але свої 100 гривень вона відпрацьовує на 100%.

Та Сама Шаурма
Вулиця Сумська, 25

tasamaya2.jpeg

Хлопці зі здоровою часткою самоіронії працюють всього пару місяців, але навколо їх точки вже іноді збирається черга. Шість видів шаурми готують у двох розмірах. Найприємніше – в комплекті з будь-яким замовленням йде не тільки лимонад, але і жуйка. Тому беріть на пробу шаурму з дор блю (77 гривень) та вирушайте в парк на побачення.

Коментарі