308 мільйонів кубометрів газу: суд визнав “розіграш” родовища незаконним

Верховний суд скасував результати аукціону по родовищу нафти та газу в Харківській області. Силовики оскаржили його в трьох інстанціях, але перші дві — відмовили в задоволенні позову. Про це повідомили в офісі Генпрокурора.

Чотири газові родовища в Харківській області вичерпані більш ніж на 80%

За даними слідства, дві фірми “боролися” за дозвіл на використання надр на території одного з родовищ. Запаси газу на цьому родовищі становлять 308 мільйонів кубометрів, а нафти – 207 тисяч тонн. При цьому компанії узгоджували свою поведінку та комунікували між собою перед самими торгами. Більш того, документи в банк від двох підприємств подавала одна людина.

Судячи з усього, мова про змову на аукціоні, згаданому в розслідуванні програми “Схеми” ще у 2016 році. Тоді обидві компанії пов’язували з нардепом від “Народного фронту” Ігорем Котвицьким — мільйонером та наближеним тодішнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Бурили свердловину та залишили три селища без газу: поліція відкрила кримінальне провадження

Нагадаємо, раніше силовики відкрили кримінальне провадження за фактом відключення газу в селі Благодатному. За інформацією СБУ, газ відключили на початку жовтня під виглядом ремонтних робіт, після цього у жителів села зажадали підписати додаткову угоду на неіснуючу раніше послугу – обслуговування внутрішньобудинкових систем. Вартість послуги коливалася в діапазоні 1200-1800 гривень на рік. Також в АТ “Харківгаз” відповідальність за тарифи поклали на президента та Кабмін. Водночас силовики нагадали, що акціонерне товариство “Харківгаз” на 95,5% є приватною компанією, яка самостійно формує ціни на послуги.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі